Pages

Monday, 25 June 2012

CONTEST : TEKA DAN MENANG BY CIK SHAKIRA


SYARAT :

- follow blog Cinta Untuk Kita ini dengan seikhlas hati.. tak ikhlas, jangan follow.. tapi nanti susahlah korang nak tau update terkini dari aku kalau tak follow kan..huhu :)

- buat satu entry bertajuk "CONTEST : TEKA DAN MENANG BY CIK SHAKIRA"
- copy paste banner atas tu
- tekalah berapa banyak penyangkut baju yang ada dalam gambar bawah ni..
- tag berapa banyak blogger korang nak, asalkan dorang tau
- paste link entry korang kat kotak komen entry ni



Kyra,jawapan ayu adalah......

~ 52~


ayu taq anda semua yang follow blog ni!
Jomlah pakat join suppot kyra..hehe 


Contest tamat 14 July 2012!

Wednesday, 20 June 2012

Giveaway Aku Suka Saya Benci by Dieya

5 perkara aku suka ;-)

  • Gigit kuku
  • Blogwalking
  • Window shopping
  • Suka tidur
  • Suka beli kasut

5 perkara saya benci

  • kena marah
  • lambat bangun tidur
  • tidak dapat simpan duit
  • lapar
  • kredit habis


EXPIRED 11.59am 24 June 2012

~ KAKLONG 1st GiveAway! ~


~ KAKLONG 1st GiveAway! ~
7 june ~ 7 july 2012

Syarat2nya :-
1) Terbuka kepada semua blogger.
2) Buat satu n3 kendian, kopipes gambar dan tajuk diatas(berserta dengan link nya sekali)..
3) follow blog ini dan ini.(jika sudi..tak ada paksaan)
4)tarikh tutup 7july 2012.
5)seperti biasa setelah siap semua tinggal kan komen anda di entri ini....
6)ajak lah kawan2 lain kalau sudi yer
7)Perlu dingatkan..hadiahnya biasa-biasa shj....(akan di upload hadiahnya kemudian)


Ayu join dear ;-)

First Giveaway by Alia


SYARAT-SYARAT :
Buat satu entry mengenai giveaway ini.
Letak banner di atas pada entry dan link kan banner dengan entry ini.
Tag 2 orang rakan dan pastikan mereka tahu.
Follow blogshop ini untuk mengetahui perkembangan lebih lanjut :)
Like fanpage Alia's Blogshop.
Letak link entry di comment bukan link blog

HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI :

Dress,blouse, top up, voucher and much more.

So, join la my GA..

TARIK TUTUP :

24 Jun 2012




Anda yang bertuah ;-)


Sunday, 17 June 2012

Sayakah Follower Bertuah itu?

Hadiahnya adalah 1 unit Korean Made 3-Way Foldable Bag from The Code Trading untuk 2 follower bertuah!



Color available ialah Hot Pink & Blue
Cara untuk join:
1. Follow blog Brooch Wholesaler
2. Buat entry Sayakah Follower Bertuah itu?
3. Tag 3 rakan anda
4. Tinggalkan link korang pada ruangan komen supaya senang dijejak
Senang kan? Jom Follow n Menang!
 
 
 
 
Senangkan???
 Jomlah pakat-pakat join ;-)

Ayu taq :

Thursday, 14 June 2012

GA : Saya Nak Lipstik Kolagen


1. Buatkan entri simple bertajuk  - GA : Saya Nak Lipstik Kolagen

2. Masukkan banner GA kat dalam entri anda & disidebar beserta link back ke sini

3.Pemenang akan dipilih secara Cabutan Bertuah. Hanya seorang peserta yang dipilih untuk memenangi Lipstik Kolagen D'Herb beharga Rm25

4.Hantarkan link penyertaan anda ke ruangan komen entri ini sahaja sebelum atau pada 30.06.2012 JAM 11.59pm

5. Tarikh tutup GA ini ialah pada 30 Jun 2012 ( 11.59 pm)




Ayu join dear ;-)

"Giveaway : Best Followers Nadia & Sponsor"



Syarat 1-5 done!! hehe

Bermula sekarang (15 June 2012 - 15 July 2012) 


Dear sory ayu tak da twitter ;-(

Bersama SB di M2M Care House



Dear Ayu join...
Besar tak ayu tampal banner..hehe..
dah like page ;-)
id : Noor Alina Ayu



Nota Ayu:harap2 dapat kain buat raya..hehe..

GA Izan Mama Mia & Rakan Blogger


Syarat-syaratnya :
  • GA ini terbuka kepada semua follower 'izan mama mia'...SAMA ADA dari blog 'contest n GA only' , 'kasih tercipta,suara hatiku atau 'miaduniaku'....,..pada yang belum follow,silakan yaa...tq
  • Like page 'izan mama mia'....jika sudi(tak paksa..)
  • Follow blog Fieda Rafli
  • Follow blog Herba Tihara
  • Follow blog Cik Rose Cute dan like page
  • Follow blog Bunga Hati Mama (Mama Arina)
  • Follow blog Intan Berlian
  • Buat satu entry dengan meletakkan banner diatas serta dilinkkan ke entry ini.
  • Tag kalau sudi supaya lebih meriah..
  • Dalam komen yang mesti diletakkan di ruang komen entry ini sahaja,sila nyatakan 4 perkara berikut ,..link entry, id follower, id fb dan follower dari blog mama yang mana satu ..nyatakan dengan terang dan jelas okey...
.21 pemenang bertuah dicari...apa tunggu lagi,sertailah sekarang!!!!.....Senarai hadiah klik SINI
Tarikh tutup.........1Julai 2012....



Jomlah pakat-pakat join !!!!

Wednesday, 13 June 2012

" 1st Giveaway by jaakechik corner "


Ayu join ;-)

syarat :

1. WAJIB follow sponsor OOPET , FARAH , CIKMAI , FARAIN
2. buat entry bertajuk  " 1st Giveaway by jaakechik corner "
3. letak header jaakechik corner dan linkkan ke entry ini
4. senaraikan 3 tempat best di negeri kamu.
5. tag 3 orang rakan blogger.
6. letak url entry penyertaan di bawah entry ini okeh.

3 tempat best dekat Perlis

~ padang besar :tempat orang shopping..hehe
~Tasik Melati: tempat orang lepak2..;-)
~Gua Kelam: tempat orang mandi manda ;-)

 tarikh tutup : 30 julai 2012 (12mlm)


Anda yang betuah :





Tuesday, 12 June 2012

Thursday, 24 May 2012

"1st Giveaway Almira Alwani 2012"

 
ayu nak taq ;-)
 

 
Tarikh tutup: 31 May 2012
Tarikh diumumkan pemenang pada 8 Jun 2012

Sunday, 20 May 2012

“Contest 2 : Kata-Kata indah”


Kata-Kata Indah Ayu yang terlintas : 

Mengejar mimpi menjadi realiti! 


Syarat-syarat :


1.  Buat satu entry khas “Contest 2 : Kata-Kata indah” masukkan banner di atas dan link kan ke entry ini.
2.  Cipta satu kata-kata indah @ quote original anda sendiri , contohnya  syira : menulis apa sahaja!
3 . Follow blog sisyira.com.
4 . Kata-kata yang paling menusuk dijiwa akan dikira sebagai pemenang.
5. Contest berlangsung dari 19 Mei 2012 hingga 3 June 2012..
6. Hadiah-hadiahnya ialah..lihat di entri Buah Tangan Special
7. Tag 1 orang rakan [ pastikan mereka tahu anda tag mereka ]
8. Tinggalkan URL hanya diruangan komen ini sahaja.
9. Diharapkan contest kedua syira ini akan mendapat sambutan daripada para blogger semua..




Kamu bertuah hari ini ;

Thursday, 17 May 2012

Jom join 'Giveaway dari Cik Reena Tan' Share



Komen mengomen ..hehe

1. Blog Cik Reena dah OK!!kalau ada banner lagi cute..hehe
2.Blog Cik Reena dapat macam blog pengiklanan,
contuh background,ruang komen,so tak da apa yang kurang ;-)
3.Susunan dah OK cuma bloglist ja kat bawah ;-)


Cik Reena sorry tau Ayu komen berdasarkan apa 
yang Ayu tengok,tak pandai nak komen sangat 
blog Ayu pun orang yang buat..hihi


Tamat : 31 Mei 2012

Wednesday, 9 May 2012

1st Giveaway By Iena Eliena

Tarikh Tamat : 7 Jun 2012


Anda yang betuah jom join ;-) 






Contest by Nora Danish,"Saya meminati pelakon Nora Danish kerana .......".

 
"Saya meminati pelakon Nora Danish kerana lakonan sis sangat mantap especially dalam Tentang Dhia,Ariana Mikhail,sejak itu memang suka tengok sis berlakon ;-).Yang pasti sis sangat2 comel,cute,Ayu suka tengok gambar sis,ada aura lembut ja bila sis bicara..Ayu suka!!!!awesome artis dekat Malaysia!! ;-)
IKHLAS DARI AYU ;-)


sesaja letak pic kat atas..comel!!!


Anda yang betuah jom join ;-)






 

MY 1ST GIVEAWAY!!!




AYU JOIN n SUPPORT!!! ;-)

Sunday, 6 May 2012

TOPUP GIVEAWAY BY NOOR FATIN



syarat-syaratnya :

-mestilah follower blog ini. blog noor fatin.
-buat satu entry yang bertajuk : topup giveaway by noor fatin, letak banner di atas dan linkkan ke blog ini.
-follow dan like fanpage penaja.  follow blog wan ssei dan like fanpage v-sweetie online shoppe.. kalau tak da facebook, cukupla sekadar follow blog saya dan wan ssei ya ;)
-tinggalkan nama, link entry dan id facebook di kotak komen entry ini ;D

*pemenang dipilih secara rawak ;)

giveaway dijalankan selama sebulan. 7/5/2012-7/6/2012.


AYU JOIN n SUPPORT FATIN!!!!

Thursday, 3 May 2012

1st GIVEAWAY by cik Misi Nadia


NURSE a.k.a MISI


Masa mula2 dulu Ayu pun ada impian nak jadi Nurse..
tapi tula rezeki lebih kepada Plantation..hehe
tak dapat berbakti pada orang 
berbakti pada tanah pun ok jugakkan..;-)

Ayu tabik spring pada NURSE kerana....


TABAH dan SABAR hadapi kerenah pesakit..
1 kepala pun kadang2 kita tak terlayan inikan pula banyakkan..
anda memang HEBAT



TEKUN dan FOKUS dalam melaksanakan kerja
kenapa??
cuba kita bayangkan kalau NURSE main-main dalam kerja
tak FOKUS kalau silap macam mana??
mereka berdepan dengan nyawa orang..
bahayakan??
kerja NURSE memang mencabar..

Semoga anda terus sabar berbakti 
untuk RAKYAT MALAYSIA!!!


anda yang bertuah pulak ;-)


Exclusive Giveaway By Cik Bunny

AYU JOIN!!!!

JOM JOIN RAMAI-RAMAI SUPAYA LEBIH 500 ORANG CEPAT2..HEHE

RILEKS GIVEAWAY BY MISZNADEA & LINIEY

 AYU JOIN!!!


Syarat2 nya :

1. Terbuka kepada semua blogger

2.  follow blog Nad & Liniey

3. Buat 1 entry RILEKS GIVEAWAY BY MISZNADEA & LINIEY dan masukkan banner Nad ni dah link kan ke sini

4. jangan lupa letakkan link entry ni dikotak komen ni :)
*kat chatbox tak diterima okek*

5. pastikan tag 3 orang dan pastikan juga mereka tau :)


Pemenang akan di pilih menggunakan kaedah Random.org

sebagai permulaan saya tag semua yang membaca entry ni
10 pemenang bakal dicari :)

Hadiah yang menarik termasuklah sebuah domain :)
*semua hadiah akan diupdate dalam masa terdekat*

Tarikh Tutup : 25.5.2012

Anda yang bertuah pulak ;-)




 


Simple Give Away


Closing Date: 10 May 2012 - 6 PM

 

AYU JOIN!!!!!

AmerCorner Giveaway. Free domain and Aquapix Lomo

Ayu join yer ;-)

dah like,like,like..hehe

'1st GA BY CIK LYNN'

AYU JOIN!!! ;-)

Wednesday, 2 May 2012

'Siapa Nak Lomo Aquapix FREE ? '

 
 
Cara Untuk Join :

1) Follow blog ini. ( Taknak follow pon takpe)


2) Buat satu entri mengenai giveaway ini dengan tajuk ' Siapa Nak Lomo Aquapix FREE ? '



Cara-2 untuk mengundi boleh lihat di sini.


4.Alang-2 dah LOGIN (guna fb account ), boleh vote untuk mereka ini sekali .





5) Daftar HZtours (tak wajib)
Cara untuk mendaftar boleh lihat di sini..


6)  Tolong LIKE & SHARE entri --> Segmen Klik Like/Share dan menang RM50 X 6. (tak wajib)


7) Done. ! Tinggalkan link penyertaan di kotak komen entri ini.

1. link entri
2.LOMO pilihan anda (kalau menang).


Giveaway ini bermula dari 27.4.2012 - 13.5.2012 ..

Pemenang dipilih menggunakan random.org..Setiap kali anda votes, sila bagitau ye..lagi tinggi chance untuk menang..just tinggalkan komen bagitau yang anda dah votes beserta dengan url blog..

HADIAH ?

1x LOMO Aquapix .

Notes : Pilihan LOMO boleh dilihat di sini.


Thank You Cikgu! Giveaway by Mala Nasohah



KHAS UNTUK GURU a.k.a CIKGU

Dikesempatan ini Ayu ingin mengucapkan 
SELAMAT HARI GURU
 yang akan kita sambut 16 MEI 2012 nanti..
TErima kasih buat cikgu di SMK. Dato' Sheikh Ahmad,Arau,Perlis serta 
SK. Padang Besar (U) Perlis 
kerana mendidik Ayu tanpa pernah kenal erti jemu 
jasa mu GURU tak mampu Ayu balas.
Hanya doa agar dirimu sentiasa dirahmatiNya sentiasa.
TERIMA KASIH CIKGU!!!!...



UNTUK CIKGU MALA NASOHAH

Selamat Hari Guru Ayu ucapkan.
Semoga terus bersemangat mendidik anak bangsa kita ya!!
nanti mesti banyak dapat hadiah dari anak murid kan ;-) 
teringat masa sekolah dulu..hehe


Jom kawan-kawan join untuk hargai cikgu kita!!!!

anda yang bertuah 





My First GIVEAWAY by Syakilla Syed Alwi

Ayu join ye!!!


anda bertuah pulak ;-)



Ummi Iman Follower's Giveaway

 
Bloglist ummi ada di !n! Cerit@ Ayu :-)
 
 
Syarat-syarat giveaway ini :
1) Terbuka kepada follower blog Ummi Iman. Yang belum follow nak join kenalah follow itupun kalau sudi. Tiada paksaan.
2) Buat 1 entri ringkas mengenai Giveaway ini dengan meletakkan banner di atas dan linkkan ke entri ini.
3) Nyatakan di dalam entri sama ada blog Ummi Iman ada di dalam bloglist anda. Cuma perlu jawab ada atau tidak.
4) Tinggalkan link entri anda di ruangan komen.
5) Tarikh Tutup penyertaan pada 13 Mei 2012.

Keputusan:
1) Akan diumumkan selewat-lewatnya 3 hari selepas tarikh tutup.
2) Pemenang akan dibuat berdasarkan cabutan tangan

Hadiah:
1) Alas meja makan (6 kerusi) from Beijing
2) Mug x2



* Hadiah akan diposkan selewat-lewatnya seminggu selepas tarikh keputusan diumumkan.

Terima Kasih.


Update: gambar alas meja

Nea Flerida's Birthday Giveaway :)

Happy Birthday Nea Flerida!!!!
Semoga Panjang Umur Dimurahkan Rezeki dear ;-)
Dipermudahkan segala urusan kamu!!
teruskan bebloggingg..;-)
ehh yang last tu sesaja ja..hehe



JOM2 JOIN RAMAI-RAMAI!!!